Az én mézeskalács receptem:
Én úgy sütök, hogy semmit nem szeretek túlkomplikálni. Voltak sütik, amit szemre saccoltam meg hogy 1kg liszt az ennyi, 1/2kg liszt ennyi….stb ismerős?:) Na mézes nem az a tészta amit saccolni lehet , így leírom pontos arányokat:
50kg liszt,
25dkg porcukor
1 evőkanál(csapott) szódabikarbóna
2 evőkanál mézes fűszer keverék
107 gr méz
3db tojás
Először összekeverem a por alakú hozzávalókat, (persze robotgép dagasztó részével) és utána teszem bele a folyékony hozzávalókat. Addig kell keverni, még krémes állagú nem lesz. Krémes nálam pl. margarin. Utána műanyag zacskóba teszem, zacskó száját légmentesen lezárom. Spájzban van a legjobb helye, kb 4 nap pihenés után felhasználható.…
Ha szeretnéd megtanulni a díszítés technikáját, jelentkezz az online tanfolyamomra ahol együtt keverünk, díszítünk..képekben.
jelentkezni lehet: szailster@gmail.com címen.
Gyerekeknek díszítő tanfolyamokat folyamatosan indítunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: